Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Nerozumim jake to Obamovy prace si pan Buquoy vazi. To by primo odporovalo nazorum autora sameho. Obama je radikal zamereny na kompletni prestavbu US, ale ne v jeji prospech. Spise v obraz levicovych radikalu jako byl jeho vzor Saul Alinsky apod.

U Trumpa jsem sam v rozpacich. Ma moji podporu, ale nejsem si jisty jestli by dokazal porazit "Clintonku". To vse nam ukazi pristi mesice. Ale kdo vi, treba vyhraje primarky nekdo uplne jiny a vse bude tak nejak jinak...

0 0
možnosti

Díky za rozumná slova! V tom plevelu dnešních falešných slov jsou třeba!

1 1
možnosti
VN

Vy o sobě tvrdíte, že jste lékař, že? Takže by pro vás neměl být problém stanovit autorovu diagnózu. Pár jeho blogů na to bohatě stačí.

1 0
možnosti
RK

Boze, to je narcis....

1 1
možnosti
JR

J27a27r64a 34R68a62n49k

26. 12. 2015 0:51

Pouze k tomu slovu "nechce" - proc tedy po 4 roky vetoval v OSN8-o

2 4
možnosti
Foto

Karma, ne že bych byl ve všem ve shodě s článkem, ale s většinou se ztotožnuji. Asi nejvíce bych polemizoval při srovnání pana Bati a Babiše. Domnívám se, že současného ministra financí vidíte v moc růžových brýlích. I když bych byl rád, kdyby byl mylný můj názor, protože je pravdou, že lidé formátu jakou představoval Baťa, jsou potřebnou solí. Pan Babiš mě více připomíná, i když šikovnějšího, pana Bártu a takový druh lidí dle mého názoru není pro společnost tím pravým přínosem.

1 1
možnosti
JR

J33a42r31a 82R98a40n12k

26. 12. 2015 0:50

Rozdil bych videla, ze Batove si na vse vydelali sami i svou praci, pan Babis mel rodice, kteri si zili s porovnani s 2/3 lidi v CSSR nad pomery v cizine, mel to az prilis lehke.

1 2
možnosti
PD

Rozvařená Evropa je snem a cílem Putina - pak může oddělovat slabé kusy a korumpovat jednotlivé vlády.

1 3
možnosti
VM

Destabilizace prospěje nikomu.

3 1
možnosti
VM

Pane Buquoi,v řadě věcí s Vámi souhlasím,ale na rozdíl od Vás si nemyslím,že by V.Havel tuto situaci vyřešil.Vůbec nechci znevažovat jeho osobu,ale jeho idealismus není řešení pro současné problémy.

Pokud jde o Zemana,ano,měl by se vyjadřovat lépe,ale jeho názory na islám jsou konzistentní,nehledě na to,že i v tak tolerantních státech,jako třeba Norsko,začali imigranty odmítat.

Pomáhat ano,ale v místě konfliktu,ne aby to řešila Evropa.Multikulturní politika EU je k ničemu.A pokud jde o hysterii,nepřijde Vám hysterické,že nekritičtí zastánci imigrantů,tvrdí o každém odpůrci této chaotické imigrace,že je rasista,xenofob,rusofil,atd.Všimněte se také,jak tzv.pravicový tisk v Česku kritizuje pravicové konzervativní politiky typu Trumpa nebo současnou polskou vládu,které nazývá populisty.

4 1
možnosti
Foto

Pane Mácal,

s Vaším postojem souhlasím. Je však nutné se kreativně distancovat od všeho, co je radikální. A o to mi právě jde.[>-]EU

1 0
možnosti
SB

Ještě napíši tohle:

Tady vůbec nejde o to, zda chce Putin destabilizovat Evropskou unii, popřípadě Spojené státy americké.

Každá významná politická síla musí počítat s tím, že ostatní světové politické síly se ji budou snažit destabilizovat. K politické svrchovanosti musí patřit i schopnost ustát nějaké snahy o destabilizaci ze zahraničí.

Zbraněmi proti sobě státy bojují v dobách válek, ale různými intrikami,. snahami o destabilizaci, špionážním bojem apod. spolu bojují v podstatě nepřetržitě, tedy jak v dobách válek, tak i v dobách míru. A děje se tam už od dob starověkých otrokářských civilizací.

Jestliže situace dojde tak daleko, že nás (Evropu) Putin destabilizuje, tak já osobně to budu mnohem více vyčítat našim vládám (tedy vládám evropských států) než tomu Putinovi.

Jestliže se půl miliardy Evropanů bojí toho, že je destabilizuje prezident sto čtyřiceti milionového Ruska, tak je asi něco špatného na straně té půl miliardy a nikoli na straně těch sto čtyřiceti milionů.

Chceme-li se považovat za silné, musíme být schopni ustát snahy o destabilizaci. Takovým hrozbám čelil už starý Egypt od Chetitské říše a Chetitská říše od starého Egypta.

Jestliže to neustojíme, tak je chyba na naší straně, nikoli na straně Putina.

8 0
možnosti
Foto

Pane Beneš,

na rozdíl od předešlých Vašich komentářů je tento na úrovni. Nesouhlasím sice s Vašimi dedukcemi, ale postoj je to zajímavý a k zamyšlení. Děkuji! [>-]EU

1 0
možnosti
JV

J86i92ř11í 72V63a27c94a

25. 12. 2015 19:20

Proč ta katolická šlechta je proti česká?

Není šance aby nás zachránil rytíř na bílém koní .... Musí to udělat hloupý Honza

0 2
možnosti
Foto

Pane Vaca,

která katolická církev je protičeská?

Pakliže tím "hloupým Honzou" myslíte mne, tak já tu úlohu "rytíře na bílém koni" rád převezmu.[>-]EU

2 0
možnosti
VN

Ti, kdo by snad ještě měli snahu brát tvorbu Alberta Nepomuka vážně, nechť si přečtou tohle:

http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/189044/Prvnimi-ve-vesmiru-Americane-Shepard-a-Grissom.html

Včetně velice bohaté diskuse.

1 2
možnosti
Foto

Pane Novotný,

Vy, jako vždy, se bojíte jakýchkoli nových odhalení a poznatků. Místo, abyste o nich přemýšlel upadáte do paniky...[>-]EU

1 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.