Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Naprosto mistrným tahem Babiše bylo jeho říjnové setkání s Macronem a Orbánem v září 2021, kteří zapracovali na tom, aby EK vzala na milost jádro a plyn.

Na základě tohoto lobingu chce Evropská komise zařadit jádro a zemní plyn mezi zelené investice. O kroku informoval list Financial Times, který má chystaný návrh k dispozici. Za zařazení jaderné energie na seznam zelených investic dlouhodobě bojuje mimo jiné Česko. Komise chce dát investorům návod, do kterých technologií se vyplatí vložit peníze.

Takto se dělá zahraniční politika !!!!

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/evropska-komise-navrhuje-zaradit-jadro-a-zemni-plyn-mezi-obnovitelne-zdroje.A220101_111107_ekonomika_vank

R^R^R^

0 0
možnosti

Druhým majstrštykem jeho vlády bylo - po ruské hystericky neadekvátní reakci na vypovězení jejich dvou diplomatů - vypráskáním ruských špionů z přefouklé ruské ambasády na dosažení paritního zastoupení, čímž jsme přestali sloužit jako nástupní prostor ruských špionů do zemí EU! To jste ale určitě Vy neměl na mysli ... ;-)

0 0
možnosti

Souhlas, i když tohle se těm co si nechali ČT propagandou nakukat do hlavy patologickou nenávist k našemu nejúspěšnějšímu podnikateli, evidentně nelíbí. Ovšem fakta jsou taková že Babiš na rozdíl od podnikatelů alá Kožený, Bakala.......zprivatizované firmy nerozkradl, nenechal zbankrotovat a neodjel lup utrácet do zahraničí ale vybudoval z toho evropský kolos sdružující 250 moderních a prosperujících firem. Babiše tady lze srovnávat jedině s podnikatelem Baťou.

Jinak v odkaze je objektivní charakteristika Babiše -podnikatele od člověka, který ho dlouho znal a dlouho s ním spolupracoval ale dnes ho už rád nemá, protože Andrej vlezl do politiky a TOPáky odstavil od jejich zlodějského šafaření.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Po-ebana-hnojiva-Nejezdi-ve-Ferrari-Bohaty-clen-TOP-09-zazil-Babise-Davno-Nenadava-632525

1 0
možnosti
Foto

Teď jsem zahlídl na netu že na MO pozastavili výměnu lesů mezi Vojenskými lesy a statky a Lesy ČR, 40 tis. ha. Vojenské měly dostat vykácené porosty a Lesy ČR jehličnaté v mýtním věku - aby se mohly soutěžit kůrovcové těžby (a mohl to vysoutěžit Babišův Uniles atd.). Jsem zvědavý, kolik toho Babišem vybrabčeného vyjde na světlo Boží. Asi se pro sichr mrknu do katastru, jestli už mne Babiš taky nějak bokem neosoutěžil....

1 1
možnosti

Vy ještě věříte na pana čistého? To z principu nemůže fungovat - neuridite to. Tady jde o to kdo to ma jakž tak pod kontrolou. Nečas neměl pod kontrolou ani sekretářku. ;-D Fiala bude něco podobného ...:-)

1 0
možnosti
Foto

J29a28n 70P83e88c45h72a

30. 12. 2021 13:58

Vy jste dobrý komik!

4 2
možnosti
Foto

Není to tak úplně přesné, pan Babiš není v této kategorii sám - Berlusconi vládl Itálii také jako miliardář. Ale jinak OK, pan Babiš se opravdu zapsal do historie jako nejúspěšnější předseda vlády R^

2 2
možnosti
Foto

Mirku, máte sice pravdu, ale Berlusconi byl miliardářem v lirách a nikoli v amerických dolarech. Což bylo v italské minulosti relativně snadné.

Ovšem, pro mnoho lidí je zášť a závist vůči Babišovi životní motivací. Tento kontraproduktivní postoj způsobuje malost a sebepohrdání. Závistí ještě nikdo nikdy nezbohatl! [>-] EU

3 2
možnosti
Foto

Jaký multimiliardář? Vždyť sám říkal, že všechno dal do fondů a nemá nic. A věta "Babiš hbitě odpověděl" se Vám opravdu povedla. Pravda AB často odpovídal hbitě, ale odpověď se nikdy netrefila do položené otázky. ;-D

5 1
možnosti

Jo, jo, nebo použil kódovací jazyk. ;-D

2 0
možnosti

Ta višeň, z které jste spadl, musela být hodně vysoká.:-/

2 1
možnosti
Foto

Babiš není chytrý. To by se choval jinak. S vědomím, že život není přímka, ale úsečka z bodu N do bodu S, by nevstupoval do politiky, netoužil by po postu premiéra ani prezidenta. nehromadil majetky, ale utrácel a užíval si ve zbytku života všeho, co svět nabízí. Za jeho miliardy by to byl máček.

0 0
možnosti
Foto

Zaujal mne ten nadpis, říkám si hele hele ten co si hraje na modrou krev a něco lepšího umí být ironický. Dál jsem ty brepty jenom prolítl, není to tak, jak jsem si podle nadpisu myslel. Pán Buqvoj se mýlí, protože.... nevím, nechci nijak rasantně hodnotit, odkud se v lidech bere hloupost. Zřejmě je to krevní skupinou, třeba. - - - Pan Babiš je určitě perfektní, určitě je to nenechavec a workoholik, ve smyslu toho, co si nedá pokoj a furt musí dělat vlny. Se svým okolím má perfektní lidské vztahy, viz třeba se svým synem Andrejem, a tak. Babiš je zkrátka nejlepší a pokud bychom se chovali všichni jako on, tak všechny, co se nám nehodí, pošleme do koncentráků, protože posílat to jednotlivě na Donbas je prostě hanebně neefektivní. - - - - - Jsem zvědavý, jak ten psychopat zvládne to, že za 100EUR za jednotku plynu nelze provozovat čpavkárny (SKW Piesteritz, Duslo Šala). Tyhle firmy dělají 80% hospodářského výsledku Agrofertu - a pokud plyn nezlevní, bude Agrofert ve ztrátě třeba X miliard. Sice se domluvil s Donem Pablem na pokračování dalších dotací, ale to jsou drobáky. Nicméně, konkurz by to byl zajímavý, jen co je pravda.

0 0
možnosti

Všechny výrobny čpavku mají potíže. Babišovy firmy nejsou vyjímkou.

0 0
možnosti

Zdá se, že testujete náladu národa před zahájením Andyho volební kampaně. No, co dodat, ani v jeho vlastním plátku to vůbec nevyšlo dobře. Těžko říct jakou argumentační otočku zvolí Mára tentokrát.

Rytíř v zářivé zbroji, který porazil koronáč, to nebude. Zbaběle zdrhnul z boje a národ to přišlo dost draho lidsky i finančně. Veřejně převzal plnou odpovědnost a zmohl se akorát na "orloj" na ministerstvu zdravotnictví. To nám taky všichni závidí.

Největší chudák k politování to taky nebude, už to prokoukli i jeho věrní staroušci. Aura miliardáře, který nemá ani na chleba, se rozbila společně se zprávou o zámku ve Francii, což byla poslední kapka. U vlastních voličů pečlivě budoval závist proti malopodnikatelům ("všeci kradnů") a pak si takhle naběhne.

Zbývá tak hodný dědeček, nebo strýček. Prostě bohatý blízký příbuzný, který chce najednou všechno rozdat, udělá nesmírného boháče z každého, kdo mu hodí lístek. Klidně se kuli tomu vzdá všeho (už zase) a bude nadále živořit jen v obytňáku i když luxusním, přirozeně. Kopírování autobusu Zemák a cílení právě na stejné jednodušší voliče z toho jen kape, mají uvěřit, že budou dědit. Hodný bohatý, do teď ztracený příbuzný, všechny věrné obdaruje.

Tento článek je pokus, oslovit intelektuály se světově uznávanou figurou, evidentně narazil, a to i u jiných skupin, které se přímo za intelektuály nepovařují, jako třeba já. Tudy cesta nevede, doufám, že Mára aspoň poděkoval.

4 1
možnosti

Závist je strašná věc, že ?

;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.